Welkom op de pagina van de familie Rook uit Zuid-Holland


Hier treft u de genealogie aan beginnend met de (voorlopige) stamvader Jan Maertensz Roock, in 1600 steenbakker te Gouderak. Ook de gegevens aan de hand waarvan de genealogie is gereconstrueerd, zijn hier opgenomen in het menu Oud-Archief.


overgrootvader Lourens Rook 1857 - 1931

Aangezien de familie eeuwenlang in de steenbakkerijen aan de Hollandse IJssel werkzaam is geweest, treft u hier een opsomming van die voorouders, en een beschrijving van die bedrijfstak aan. Omdat vooral het beroep 'Steenovenstoker' veel voorkwam, is de rij vuurmonden gekozen als achtergrond die u bovenaan deze pagina ziet.

De herkomst van de achternaam Rook kan nog niet bewezen worden. Wel bestaat het vermoeden dat die afgeleid is uit de steenindustrie. En gezien het feit dat Jan Maertensz Roock in 1600 al steenbakker was, is dat vermoeden zeker niet ongegrond.Onder 'Kwartierstaat' treft u alle voorouders, voorzover bekend, van mijn kinderen aan. Ook staan hier foto's van voorouders.

De genealogie en andere informatie is als pdf-bestand in te zien. Mocht u problemen hebben met het openen van deze bestanden, dan kunt u de Adobe Reader hier gratis downloaden.

Erik Rook
Reacties en aanvullingen kunt u e-mailen naar Erik Rook: hrook@online.nl

Laatst bijgewerkt: 19 november 2023