Genealogie


De genealogie is via onderstaande link in pdf-formaat te lezen.

Deze genealogie is ontstaan mede dankzij de medewerking van Theo Otte.
Zijn grootmoeder is Cornelia Speksnijder, geboren 6 april 1876 te Charlois, en is getrouwd geweest met Willem Hagendijk.
Met name door het onderzoek van Theo Otte in de oude archieven van 1550 tot 1800 is het mogelijk geworden om een compleet beeld te geven van de oudste generaties in de familie Speksnijder.

Wanneer u onderstaand document opent, kunt u vervolgens zoeken naar bijvoorbeeld uw overleden opa en diens voorgeslacht.
Of u kunt nu eindelijk de exacte relatie bepalen tussen uzelf en een andere Speksnijder die u kent.

Aanvullingen zijn uiteraard altijd welkom.

Genealogie Speksnijder (17 Mb)De gegevens uit de genealogie (namen, datums en plaatsen) zijn door Arie Speksnijder omgezet in statistische gegevens, die gepresenteerd worden in onderstaande PowerPoint.
Hoewel slechts gebaseerd op dorre feiten, wordt in deze presentatie een verrassend levendig beeld geschapen van het leven van de familie Speksnijder en hoe dat door externe factoren beinvloed werd (bij voorbeeld door dijkdoorbraken).
De getoonde grafieken vertonen vaak trends die voor zichzelf spreken (bij voorbeeld de migratie van leden van de Speksnijder familie uit de polder naar de grote stad, de invloed van het toedienen van antibiotica op kindersterfte, etc.). In het geval extra uitleg gewenst is, wordt die verschaft via animatie schermpjes; het wordt om die reden sterk aanbevolen het volledige document in “presentatie modus” te bekijken.
Let op: het PowerPoint bestand is beveiligd tegen onbedoelde wijzigingen. Wanneer u het bestand opent, zal de vraag verschijnen om het wachtwoord in te vullen. Kies dan voor de optie 'Alleen lezen'. Hierdoor zult u de PowerPoint kunnen inzien en afspelen.
Reacties met betrekking tot deze PowerPoint kunt u sturen naar: arie.speksnijder@hotmail.com

PowerPoint statistieken Speksnijder (244 Mb)